Ki olvas minket?

Oldalainkat 3 vendég és 0 tag böngészi

 

tinlib.hu blog

A civil kedvezményezett akkor használja fel a közcélú tevékenységének megfelelően az 1 százalékos összeget, ha az alapítvány, közalapítvány, társadalmi szervezet az alapító okiratában, alapszabályában alaptevékenységként meghatározott közhasznú tevékenységre költi.

Az adózónak ezért nem kell tartania attól, hogy az adóforintjaiból a szervezetek, dinom-dánomokat rendeznek, vagy nyaralni mennek valamilyen csodálatos szigetre, hiszen minden egyes forinttal el kell számolniuk, az pedig, hogy mire költhetik szigorúan meg van szabva. Természetesen ez attól is függ, hogy milyen területen tevékenykednek, de csak és kizárólag az önfenntartásukra fordíthatják. 

Bővebben: Mire költhetik az 1 százalékot?

HU-GO regisztrációAz Állami Autópálya Kezelő Zrt. (röviden ÁÁK Zrt.) - mint kezelő - 2013. július 1-től indítja el a magyarországi úthasználattal arányos elektronikus útdíjbeszedési rendszerét, HU-GO-t.

Bővebben: HU-GO regisztráció az e-útdíj rendszerben

Nagyon fontos változások történtek az egy százalékokkal kapcsolatban a 2012. évben. Ezek a változások értelemszerűen a 2013-ban beadandó, a 2012-es évre vonatkozó szja- és egyéb bevallásokban fognak először megjelenni. A helyzet korántsem tekinthető rózsásnak.

Bővebben: Mennyi is az 1%?

 
 
 
 
 
stat