Ki olvas minket?

Oldalainkat 5 vendég és 0 tag böngészi

 

tinlib.hu blog

Mert kellett egy film a szingli csajokról, ha már az élet kitermelte ezt a fogalmat, és ezzel bekategorizálta az egyedülálló, harmincas, a párkapcsolatokat leszámítva minden másban egyébként sikeres nőket. A HBO többszörös díjnyertes saját sorozata hat évadon keresztül futott, összesen 94 résszel. A főszereplő négy new yorki barátnő, akik a kezdetekkor harmincon éppen túl keresik az igazit a metropolisz forgatagában.

Carrie szabadúszó újságíró, akinek saját rovata van egy pletykalapnál. Imád partikra járni, még jobban imádja a márkás cipőket, és a barátnőin kívül még egy ember van, akire bármikor számíthat, Stanford, a melegek képviseletében. Velük osztja meg az élete történéseit, a kalandokat, a kapcsolatokat, és ők azok, akik - akárcsak a sorozat nézői - tudják, hogy jöhet bárki, számára az „igazi" a folyton visszatérő Mr. Big.


A kicsit fiús stílusú, vörös hajú Miranda ügyvéd. Ő a legcinikusabb a barátnők közül, ő az, aki egyedül is gyereket vállal, és az utolsó epizódokban az ő fejét is bekötik.

Miranda, Carrie, Charlotte, Samantha

Charlotte, akinek galériája van, a butuska szőke besorolást kapná, ha nem barna haja lenne. Naiv és prűd, romantikus és konzervatív. Az a lány, aki már az első randi után az esküvőt tervezi. A sorozatban kétszer megy férjhez, másodjára épp az első házassága végét levezénylő ügyvédhez, akit eleinte még a barátnői előtt is szégyellt, és aki miatt aztán még a zsidó hitre is áttér. És ő az, aki bár nagyon vágyik egy kisbabára, kénytelen egy egészen másfajta csöppség felett anyáskodni.

És végül itt van Samantha, Charlotte totális ellentéte. Ő a férfifaló nimfomániás reklámcég tulajdonos, aki mindig is a szexet pártolta a szerelemmel szemben, és aki végül egy nála jóval fiatalabb fiú mellett találja meg a boldogságot, Smith lesz az, aki még a mellrák elleni küzdelmében is mellette áll. A négy barátnő karaktere hazai szemmel talán kicsit eltúlzott, de mindegyikükben magunkra ismerhetünk, mi, magyar nők is, hiszen a problémák, amelyekkel szembe néznek, a kérdések, amiket feltesznek maguknak globálisak.

Minden nővel előfordulhat, hogy a párkeresési játszmában egy nála fiatalabb, vagy épp sokkal idősebb, esetleg egy nős pasit sodor az útjába az élet. Az is, hogy átmenetileg senkit, de akkor hol és hogyan ismerkedjünk? Hol találunk komoly kapcsolatot nőként egy olyan világban, ahol a facér férfiak csak a futó kalandot és a gyors numerákat preferálják? Aztán ha találunk is valakit, felmerül a kérdés, vajon biztosan az igazi-e, együtt tudnánk-e élni vele, el tudnánk-e viselni a szokásait, vagy ő a miénket? Egyáltalán készen állunk már egy komoly kapcsolatra?

Mr. Big és Carrie

Az egyik kereskedelmi adón sokadik alkalommal ismétlik a sorozatot, és én újra és újra leülök, hogy kikapcsolódjak, hogy nevessek, hogy sírjak, vagy leginkább, hogy magamra ismerjek egy-egy epizód alkalmával. Mert itt-ott tényleg déja vu a javából. Mert mindegyikünkben van egy csipet megbotránkozó Charlotte, megbotránkoztató Samantha, ironikus Miranda és állandóan kérdéseket feltevő Carrie. És mert - tegyük szívünkre a kezünk - mindannyiunknak van egy Mr. Bigje is.

Még ha kicsit kevesebb New Yorkkal és kevesebb szexszel, de mi vagyunk ők.

 
 
 
 
 
stat