Ki olvas minket?

Oldalainkat 1 vendég és 0 tag böngészi

 

tinlib.hu blog

Fogyókúra zöldségekkelFogyókúra. Újévkor elhatározzuk, tavasszal nyélbe ütjük. Egyre több zöldségféléből válogathatunk, melyek sokszor bizony első ránézésre nem túl bizalomgerjesztők, ám jóval hatékonyabbak tetszetős társaiknál.

A vöröshagyma: a hagymát már a rómaiak is ismerték, sőt mi több, gyógyszerként is használták. Számos áldásos hatása mellett csökkenti a vércukorszintet, élénkíti az anyagcsere folyamatokat, valamint védi a szívet és gyógyítja a beleket. Hatékonyan alkalmazhatjuk a méregtelenítő kúra során, és bizonyára sokak számára eddig ismeretlen volt idegnyugtató szerepe. Jótékony hatását a benne rejlő káliumnak, kalciumnak, jódnak, vasnak, szelénnek és számos értékes illóolajnak köszönheti.

A brokkoli: az egyik leghatékonyabb zöldségféle a rák megelőzésére, külső része ugyanis tele van antioxidánsokkal. Indolé és glükozinolát tartalmának köszönhetően erősíti az immunrendszert, de még a sejtkárosodásokat is képes helyreállítani. B-vitamin tartalma erősíti az idegeket, C-vitamin és kalciumtartalma miatt pedig igazi zsírégetőnek számít.

A chili: az erős paprikaféle fogyasztása során a szervezetünk automatikusan endorfint kezd kiválasztani, mely köztudottan fokozza jóérzésünket. A csípős ízek mindezen felül alaposan befűtenek a zsírsejteknek, és átmenetileg javítják az asztmások légzését is.

A káposzta: számtalan formában és minél gyakrabban tanácsos fogyasztani! A legjobb, hogy ha felváltva veszünk magunkhoz savanyú-, vörös-, lila-, illetve kelkáposztát. Rengeteg értékes hatóanyaga mellett szinte alig hordoz kalóriát. A-vitamin tartalma védi a bőrt, a B-vitamin jót tesz az idegeknek, c-vitamin tartalma pedig segít a fogyásban.

A zeller: a benne rejlő anyagok serkentik az emésztést, az anyagcserét, valamint hatékony vízhajtók. A természetgyógyászok többnyire elhízásra, emésztési panaszokra és cukorbetegségre ajánlják

 

 
 
 
 
 
stat