Ki olvas minket?

Oldalainkat 20 vendég és 0 tag böngészi

 

tinlib.hu blog

A legtöbb ember nem váltogatja elalvás előtti testhelyzetét, és csak 5 százalék vallja magáról azt, hogy minden éjszaka más pozícióban merül álomba. Hogy milyen helyzetben alszunk el, árulkodik karakterünkről, érzelmi életünkről, magatartásformáinkról, de akár mindezektől függetlenül tükrözheti éppen aktuális kedélyállapotunkat is.

Ez a testbeszéd egy tudattalan formája alvás közben. Test, lélek és szellem egy egységet alkotnak, akár alszunk, akár ébren vagyunk. Aki valóban tisztában van önmagával, elégedett, és nem tart az ellene irányuló támadásoktól, csak az fekszik szívesen a hátára, karjait és combjait teljesen kinyújtva. Ha azonban a hangulatunk rossz, sértve, vagy megbántva érezzük magunkat, takarónk alá bújva legtöbbször embriópózba kucorodunk, lehetőleg minél kevesebb támadási felületet kínálva környezetünknek.

A háton alvók : a királyok és a horkolók kedvenc fekvőhelyzete. Az emberek 18 százaléka hátán alszik. Azok választják ezt a pozíciót, akik a hétköznapokon sok figyelmet kapnak és életüket tudatosan irányítják. Szeretik az új tapasztalatokat, legtöbb esetben egykék, vagy legfiatalabb testvérek.

A hason alvók: a legritkábban választott testhelyzet. Az emberek 13 százaléka alszik a hasán, kezeit kinyújtva, vagy a fej alá téve. Azok részesítik előnyben, akik nem szívesen hagyják, hogy bárki is beleszóljon az életükbe, akik mindent szeretnek kontroll alatt tartani. Perfekcionisták, viselkedésük előre látható, rendesek és korrektek.

Az oldalt alvók: ez az úgynevezett embriópóz. A legtöbb ember – 59 százalék - az oldalán alszik. Az, hogy a jobb, vagy a bal oldalunkat részesítjük előnyben, tulajdonképpen teljesen mindegy; ebben a testhelyzetben a térdtartás a fontos. Aki a térdeit kicsit felhúzza, de nem gömbölyödik össze (gubózik be), egyensúlyban van. Aki a térdeit egészen felhúzza, az érzékeny és kreatív személy, sértődékeny; többnyire védelmet keres.

Félig hason-oldalt alvók: az oldalt alvás egyik érdekes változata. A fej és a combok kevésbé vannak behúzva. Akik alvás közben ezt a testhelyzetet választják, ebben a pozícióban megtalálták az egyensúlyukat. Nyitottak a környezetükre, jó önvédelemmel rendelkeznek.

 

 
 
 
 
 
stat